Webinar: Starten met beleggen

  • Datum: maandag, 29 mei 2017
  • Aanvang: 20:00
  • Duur: één uur
Dit webinar komt tot stand mede door inbreng van onze lezers! Doe mee en bepaal mede de inhoud!
Stel hier je vraag per video, of stuur ons een e-mail naar marketing@dft.nl

Beleggingsexperts Martijn Rozemuller en Peter Siks weten het zeker: beleggen is eenvoudig en geschikt voor iedereen. Sterker nog, zij stellen dat iedereen zou moeten beleggen. ‘De spaarrente staat erg laag en historisch gezien had je (bijna) altijd meer verdiend met beleggen. Bovendien is er ook een noodzaak te gaan beleggen; de jongere generatie zal steeds meer zelf voor voorzieningen (zorg, pensioen enz.) moeten zorgen en dat redden ze niet met sparen’.

‘Beleggen simpel en voor iedereen geschikt….yeah right’ zul je misschien denken…

Beleggen staat bekend als moeilijk, voor de snelle jongens en vooral weinig transparant. Niet geheel onterecht. De prijs van een belegging is een goed voorbeeld: je moet al snel rekening houden met een drietal factoren om de echte prijs te kennen. Bovendien is beleggen niet zeker: de waarde van aandelen en fondsen kunnen stijgen, maar ook dalen. Het verklaart waarom ruim 85% spaart en genoegen neemt met een lage rente, terwijl slechts ongeveer 10% van de Nederlanders belegt.

Zonde, onterecht en ietwat zorgelijk vinden Rozemuller en Siks. Maar waarom belegt dan niet iedereen? Financieel journalist Irene van den Berg voelt hen aan de tand over hun stelling: is beleggen wel écht geschikt voor iedereen en zo ja, hoe moet dat dan? Tijdens de uitzending zal ze vooral ingaan op jouw vragen, bijvoorbeeld: is beleggen wel geschikt, waarom zou je eigenlijk beleggen, hoe doorgrond je eenvoudig die vage prijzen, de echte opbrengsten en hoe maak je een keuze uit het oerwoud aan verschillende producten?

Jullie input is cruciaal: stuur je vraag in via video of e-mail en Irene zal op basis daarvan tijdens de uitzending, de experts het vuur aan de schenen leggen!


Stel je liever geen vraag maar wil je toch weten of beleggen iets voor jou is? Natuurlijk ben je ook dan van harte welkom: ook tijdens het webinar is er ruimte voor vragen.

Meedoen? Schrijf je in en stel je vraag.

Deel op social media

Meld u aan voor onze nieuwsbrief