Reset! - De 9 stappen om in beweging te komen

(127 stemmen)
Auteurs:
Erik Jan Koedijk
Taal:Nederlands
Niemand kan exact voorspellen hoe we over 20 jaar werken en leven, maar één ding is zeker: onze wereld verandert sneller dan we kunnen bijhouden. Dat is geen bedreiging, maar biedt juist kansen. Kansen om met kop en schouders boven de rest uit te steken en ons niet gek te laten maken door modewoorden als disruptie. Want zou het niet geweldig zijn wanneer je niet pas in beweging komt als de alarmbellen afgaan, maar zelf aan het roer staat? Als je je organisatie zo kunt inrichten dat mensen ondersteund worden om in beweging te komen? En je je als een vis in het water voelt in deze turbulente tijden?

Erik Jan Koedijk weet door zijn jarenlange ervaring hoe je mensen samenbrengt en organisaties succesvol maakt. Op basis hiervan ontwikkelde hij het COW-model (Collaboration, Organisation en Wellbeing). In 9 stappen deelt Erik Jan zijn kennis aan de hand van sprekende voorbeelden en tips die iedereen morgen al kan toepassen.

De hoofdstukken zijn verrijkt met 9 interviews, waarin de experts Arko van Brakel, Guendaline Stinkens, Ment Kuiper, Martin Hersman, Henkjan Smits, Paul van Musscher, Jeen de Spa, Kevin Mitnick en Rob Top hun best practices en lessons learned delen.

Onderwerpen die in de interviews aan bod komen zijn: gastvrijheid, zelfsturing, cyber security awareness, het nieuwe samenwerken, secure base leadership, talentontwikkeling, vitaliteit, werkgeluk en aandacht voor jezelf. Stuk voor stuk onderwerpen die aandacht verdienen!

In 'Reset!' lees je dat cybercrime toeneemt en hoe je jezelf als medewerker in je privé en zakelijke omgeving kunt beschermen. In zijn tijd bij NOKIA heeft Erik Jan met de wereldberoemde hacker Kevin Mitnick samengewerkt. Nog steeds hebben ze beiden contact, vandaar dat Erik Jan Kevin exclusief heeft kunnen interviewen. Mitnick geeft legio voorbeelden in 'Reset!' hoe bedrijven in trucjes van criminelen trappen en vanzelfsprekend worden tips gegeven om je daartegen te beschermen. Erik Jan is er duidelijk over: het grootste gevaar zit achter het bureau bij het bedrijf. De medewerker zelf. En het cyber secure maken van jezelf en je collega’s of kinderen doe je door communicatie. Op een positief inspirerende manier maakt Erik Jan mensen bewust over hoe ze zelf kunnen handelen om zich beter te beschermen. Ook lees je terug hoe je mensen een 'digitale vaccinatie' geeft. Na het lezen van hoofdstuk 2 ben jij gegarandeerd beter beschermt in de privé- en bedrijfsomgeving en kun je je collega’s en familie dit voorbeeld laten volgen.

Of je nu directeur van een multinational, bedrijfsleider van een retailer, beleidsmedewerker of zzp-er bent. Na het lezen van 'Reset!' weet je welke stappen je kunt maken om door te groeien en succesvol te blijven. Het biedt houvast om met elkaar in gesprek te gaan, opent je ogen en geeft nieuwe ideeën voor de volgende stap in je ontwikkeling. Dit kun je voor jezelf doen, maar ook met je team, voor de hele organisatie of je opdrachtgever.

De stappen, tips en ervaringsverhalen zorgen voor een gegarandeerde wake-upcall. Leer echt te luisteren. Zet de klant centraal met gastvrijheid. Vind de balans tussen verantwoordelijkheid nemen en geven. En ontdek je eigen kwaliteiten. Kies de 9 stappen die bij jou passen en kom in beweging!

Prijs

22.95Inclusief 6% BTWVandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis
Bestel dit boek

Betaling geschiedt na ontvangst via acceptgiro.


Deel op social media

Meld u aan voor onze nieuwsbrief